گل یک مخدر جدید نیست، در واقع همان «ماری جوانا» است که فروشندگان مواد برای سود بیشتر، برای آن اسم جدید و وسوسه کنندهای انتخاب کرده اند تا جوانها را به سمت این ماده بکشانند.
به گزارش چشم برخوار؛ گل یک مخدر جدید نیست، در واقع همان «ماری جوانا» است که فروشندگان مواد برای سود بیشتر، برای آن اسم جدید و وسوسه کنندهای انتخاب کرده اند تا جوانها را به سمت این ماده بکشانند.
گل، علف یا ماریجوانا بین جوانها و طرفدارانش به مادهای مشهور است که باعث سرخوشی و بالابردن کارایی مغز میشود.
از عوارض اعتیاد به گل چه میدانیم؟ آیا این گیاه آنطور که خیلیها تصور میکنند، بدون آسیبرساندن به بدن تنها ساعتهایی حال را خوش میکند و بعد زندگی به روال سابق برمیگردد؟به عبارت دیگر بهایی که برای این سرخوشی میپردازیم چهقدر است؟
واقعیت این است که اینروزها ممکن است همکار بغلدستیمان گل مصرف کرده باشد و ما حتی متوجه نشویم و همین محسوسنبودن تغییر رفتار میتواند امنبودن این ماده را که در بسیاری کشورها به عنوان مادهای مخدر شناخته میشود توجیه کند.
گاهی وقتها هم برعکس تغییر خلقوخوی نزدیکان و دوستانمان محسوس است و ممکن است به چیزی شک کنیم و دنبال علت بگردیم. باور عمومی این است که گل اعتیادآور نیست و به همین دلیل افراد با احتیاط کمتری سراغ این ماده میروند. در این یادداشت میخواهیم درستی این باور را بررسی کنیم.
اثر گل (علف) بر روح و جسم
این ماده در دستهی مواد روانگردان قرار میگیرد و با اثرگذاشتن بر سیستم عصبی و گیرندههای مغز سرخوشی ایجاد میکند. چنددقیقهی اول مصرف گل ضربان قلب و دوپامین زیاد میشود و آن حس سرخوشی معروف و آرامش بعد از مصرف گل ظاهر میشود. کمی که میگذرد فرد معمولا در خودش فرو میرود و این همان زمانی است که فعالیتهای فکری و مغزی سرعتشان زیاد میشود.
اینجا ممکن است توهم هم به وجود بیاید و فرد چیزهایی را تصور کند که واقعی نیستند. زمان برای بعضیها سریعتر میگذرد و برای برخی هم چند دقیقه به اندازهی ساعتها طول میکشد. چند ساعت بعد از مصرف است که گرسنگی و خستگی خودش را نشان میدهد و سرخوشی ممکن است از بین برود و فرد دیگر به حالت عادی خود برمیگردد.
این حالتها برخی عوارض فیزیکی مانند قرمزی چشم، افت فشارخون، خشکشدن دهان، بالارفتن ضربان قلب و… را به دنبال دارند. حساسیت فرد نسبت به محرکهای بیرونی زیاد میشود و به عنوان مثال صداها بلندتر از دامنهی واقعیشان شنیده میشوند، ممکن است حافظهی کوتاهمدت او دچار اختلال شود و در حرف زدنش نیز مشکلات کوچکی رخ دهد.
وابستگی و اعتیاد به گل
مصرف گل زمانی به اعتیاد تبدیل میشود که باوجود تمام عوارض آن، فرد نتواند از مصرف دست بکشد. پس برخلاف باور عمومی، اعتیاد به این ماده وجود دارد و غیرممکن نیست و اگر گمان میکنید تنها با مصرف گل است که رفتاری طبیعی دارید، شما به آن اعتیاد دارید یا در شکل بهتر به آن وابستهاید.
اعتیاد با وابستگی شروع میشود و با مصرفنکردن یا ترک گل نمودهایی در زندگی افراد پیدا میکند.
وابستگی یعنی اینکه مغز به گل عادت میکند و با نبودن آن، برخی فعالیتهایش با اختلال مواجه میشود؛ تحریکپذیری بالا، تغییر حال، مشکلات خواب، افزایش اشتها یا بیاشتهایی، خستگی و… اما این فقط وابستگی است و اعتیاد تعریف دیگری دارد؛ اعتیاد زمانی رخ میدهد که مادهی مخدر (روانگردان) تغییراتی در مغز ایجاد کند و برخی از عوارض گفتهشده به ویژگیهای ثابت رفتاری فرد تبدیل شود.
استفادهی مداوم از گل و مواد مشابه میتواند ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش دهد و در بیماران دوقطبی نیز مشکلساز شود.
با پاسخ به این پرسشها میتوانید احتمال اعتیاد به گل را در خود یا دیگران مشخص کنید:
- آیا بدنتان به تاثیر گل مقاوم شده و برای رسیدن به سرخوشی باید مصرف زیادی داشته باشید؟
- آیا با ترک گل عوارضی مانند افسردگی، تهوع، میل شدید به کشیدن گل، لرزش، سردشدن ناگهانی بدن، عرقکردن یا مشکلات مربوط به خواب سراغتان میآید؟
- آیا بیش از چیزی که قصدش را دارید، گل میکشید؟
مثبت بودن پاسخ این پرسشها یعنی شما ممکن است در مسیر اعتیاد به گل قرار داشته باشید و باید به مغزتان فرمان دهید وسوسهی کشیدن گل را فراموش کند.
گل در حالی دومین مخدر مصرفی در کشور اعلام و هشدارها در این زمینه آغاز شده است که به نظر میرسد هنوز تحقیقات و بررسیهای جامع در خصوص اثرات مصرف آن در بین مصرف کنندگان و نمود آن در جامعه صورت نگرفته و در این زمینه کارشناسان اتفاق نظر ندارند.
برخی از شایعترین عوارض ماده مخدر گل عبارتست از:
حرص و ولع مصرف
کاهش اشتها
مشکلات خواب
از دست دادن وزن
پرخاشگری و عصبانیت
تحریک پذیری
بی قراری
کابوسهای شبانه
اثرات مصرف
– توهم ذهنی
– تغییر در درک رنگ و صدا
– افزایش اشتها
– سرخی چشمها
– گیجی و بیتوجهی به اطراف
– تند شدن ضربان قلب و افزایش اضطراب
– احساس تشنگی، خشک شدن و کف کردن بزاق دهان
– آسیب حافظهٔ بلند مدت و حافظهٔ کوتاه مدت
البته آنچه در بالا قید شده است شامل عوارض کوتاه مدت مصرف این ماده مخدر است مصرف بلند مدت این ماده مخدر گل عوارض دیگری نیز به همراه دارد که به آنها اشاره میکنیم.
از دست رفتن حافظه
اختلالات یادگیری
نوسانات اخلاقی
کاهش میل جنسی
ترک مصرف ماده مخدر گل
تحقیقات نشان داده اند افراد کمی وجود دارند که به دنبال ترک این ماده مخدر هستند، اما در سالهای اخیر روند درخواست درمان برای این ماده مخدر به شدت افزایش پیدا کرده است دکتر دیوید مک داول از دانشگاه کلمبیا که سالها در خصوص مسایل مربوط به ترک این ماده مخدر تحقیق کرده معتقد است، روند درمان به این ماده مخدر در افرادی که بصورت هر روزه از آن استفاده میکنند بسیار دشوار است.
نکتهای که باید بسیار به آن توجه داشت این است که استفاده از این ماده مخدر در واقع دروازه اصلی ورود و استفاده از سایر مواد مخدر است.
بسیاری از افراد که در حال استفاده از مواد مخدر بسیار وحشتناک مانند کراک و شیشه هستند و اعتیاد خود را از این ماده مخدر آغاز نموده اند. همانطور که پیشتر نیز گفته شد فرآیند ترک این ماده مخدر بیشتر بر مبنای روشهای ذهنی قرار دارد بنابراین توصیه میشود چنانچه قصد کنار نهادن این ماده مخدر را دارید حتما از مشاوره ترک اعتیاد استفاده نمایید
Friday, 3 February , 2023