گل، علف یا ماری‌جوانا بین جوان‌‌ها و طرفدارانش به ماده‌ای مشهور است که باعث سرخوشی و بالابردن کارایی مغز می‌شود.

به گزارش چشم برخوار؛ الهام طاهری طی یاداشتی نوشت: یکی از مهنرین خطراتی در بین جوانان و امروزه در بین برخی دختران در شهرستان شنیده یا دیده می شود؛ شیوع مصرف ماده مخدر گل یا «ماری جوانا» است.

مهمتر از مصرف، عادی شدن آن در بین خانواده ها است به طوریکه در باغچه یا گلدان منازل کشت می شود.

ماریجوانا یکی از متداولترین موادمخدر است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماریجوانا میکس خشک و سبز/قهوه‌ای رنگی از گل‌ها، شاخه‌ها و برگ‌های گیاه کانابیس ساتیوا است. نوع قوی‌تر ماریجوانا که حشیش نامیده می‌شود شبیه به کیک یا توپ سیاه یا قهوه‌ای رنگ است. ماریجوانا گاهی علف یا گرس هم خوانده می‌شود.

ماریجوانا معمولا به صورت سیگار و پیپ کشیده می‌شود. برخی آن را با غذا مخلوط می‌کنند یا به شکل چای دم می‌کنند.

گل یک مخدر جدید نیست، در واقع همان «ماری جوانا» است که فروشندگان مواد برای سود بیشتر، برای آن اسم جدید و وسوسه کننده‌ای انتخاب کرده اند تا جوان‌ها را به سمت این ماده بکشانند.

گل، علف یا ماری‌جوانا بین جوان‌‌ها و طرفدارانش به ماده‌ای مشهور است که باعث سرخوشی و بالابردن کارایی مغز می‌شود.

از عوارض اعتیاد به گل چه می‌دانیم؟ آیا این گیاه آن‌طور که خیلی‌ها تصور می‌کنند، بدون آسیب‌رساندن به بدن تنها ساعت‌هایی حال را خوش می‌کند و بعد زندگی به روال سابق برمی‌گردد؟به عبارت دیگر بهایی که برای این سرخوشی می‌پردازیم چه‌قدر است؟

واقعیت این است که این‌روزها ممکن است همکار بغل‌دستی‌مان گل مصرف کرده باشد و ما حتی متوجه نشویم و همین محسوس‌نبودن تغییر رفتار می‌تواند امن‌بودن این ماده را که در بسیاری کشورها به عنوان ماده‌ای مخدر شناخته می‌شود توجیه کند.

گاهی وقت‌ها هم برعکس تغییر خلق‌و‌خوی نزدیکان‌ و دوستان‌مان محسوس است و ممکن است به چیزی شک کنیم و دنبال علت بگردیم. باور عمومی این است که گل اعتیادآور نیست و به همین دلیل افراد با احتیاط کم‌تری سراغ این ماده می‌روند.

بر خلاف باور عمومی که معتقدند گل یک ماده گیاهی است و مصرف آن باعث اعتیاد و ایجاد وابستگی نمی شود، تنها پس از چند بار مصرف فرد به شدت به این ماده اعتیاد پیدا می کند و در صورت عدم مصرف دچار نشانه های ترک می شود و برای رهایی از مصرف می بایست اقدام به ترک اعتیاد کند.

وقتی که فرد گل مصرف نمی کند دچار اضطراب و پرخاشگری شده و میل شدید به مصرف دوباره دارد و تنها بعد از مصرف به حالت عادی و طبیعی بر می گردد. این نشانه ها در افراد عادی وجود ندارد و به همین دلیل مصرف این ماده از نظر روانی باعث ایجاد وابستگی می شود.

افراد زیادی برای توجیه مصرف مواد مخدر اقدام به کم ضرر جلوه دادن مواد مخدر می کنند و بر این باورند که هر وقت که اراده کنند می توانند مصرف را ترک کنند، ولی پس از قطع مصرف ماده مخدر به میزان وابستگی و اعتیاد خود پی می برند.

ترک گل معمولاً کار دشواری است زیرا مصرف این ماده توهم زا باعث ایجاد اختلالات روانی و وابستگی ذهنی شده و معمولاً اقدامات ترک گل در منزل با شکست روبرو می شود. افراد زیادی هستند که چندین بار بصورت شخصی اقدام به ترک گل کرده و شکست خورده اند و متاسفانه هر بار که اعتیاد عود کرده و بیمار دوباره به مصرف ماده مخدر روی آورد، انگیزه و اراده خود را برای ترک از دست می دهد.